MATCH: nieuwe balie voor Bredevoorts Belang

De drie Achterhoekse Uitdaging (Aalten, Doetinchem en Winterswijk) werken al sinds de oprichting nauw met elkaar samen. Door deze samenwerking kunnen de drie Uitdaging gebruik maken van elkaars netwerk en elkaars werk op allerlei manieren ondersteunen. Toen Bredevoorts Belang een nieuwe balie zocht voor haar kantoor in Bredevoort die past in het ontwerp voor het nieuwe kantoor, kon de link naar Winterswijk snel gemaakt worden. De Winterswijkse Uitdaging ging haar balie vernieuwen, waardoor de oude balie beschikbaar kwam. En dan is de link snel gelegd.

Bredevoorts Belang beheert ook het lokale VVV-kantoor. Dit kantoor wordt geheel door vrijwilligers bemenst en zorgt ervoor dat bezoekers aan de vestingstad van informatie worden voorzien. Dit gebeurd bijvoorbeeld door het maken van routes, door het aanbieden van stadswandelingen en door de vrijwilligers in het kantoor zelf. En dat kantoor is aan renovatie toe.

Met een beperkt budget moet de komende maanden het VVV-kantoor een uitstraling krijgen die past bij de huidige tijd. Deel van het ontwerp hiervoor is een rond lopende balie, wat normaal gesproken een grote investering vergt. Met het ter beschikking stellen van de balie door de Winterswijkse Uitdaging, kan het beperkte budget van Bredevoorts belang nu worden ingezet voor het overige deel van de herinrichting.

De Winterswijkse Uitdaging verschilt in werkzaamheden van de Aaltense Uitdaging. In Winterswijk heeft de Uitdaging ook een groot aantal welzijnstaken. Eén van die taken is de uitvoering van ANWB Automaatje, waarbij mensen die geen netwerk en geen vervoer hebben, door vrijwilligers van A naar B gebracht worden, tegen een kleine vergoeding per kilometer. Voor een steeds groter wordende groep mensen is dit een uitkomst, omdat ze anders niet naar sport, verjaardag of een andere sociale activiteit kunnen. Bovendien komt in een auto ook het “maatje” deel hiervan goed tot zijn recht, waardoor mensen ook tijdens de rit al aanspraak hebben. Er zijn al duizenden ritten gemaakt en het aantal is groeiende. De balie wordt bemenst met vrijwilligers, die de telefoon beantwoorden en de ritten plannen. Het groeiende aantal ritten maakte dat de balie te klein werd, waardoor een nieuwe balie nodig was. Deze is inmiddels door vrijwilligers gebouwd. De oude balie was over en krijgt nu een tweede leven in Bredevoort.

Heeft uw vereniging, initiatief of maatschappelijke organisatie ook een vraag? Meld deze aan via:  

https://achterhoekseuitdaging.nl/vraag-aanbod/ dan gaat de matchgroep van de Uitdaging voor u aan de slag.